FAQ

We zijn gestart met een Gele Ballon en zijn die gaan ruilen tegen een item met meerwaarde, om op die manier waardegroei te creëren tot we ons doel hebben bereikt! Door het volgen van onze berichten via social media en de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Daarnaast is een donatie-mogelijkheid toegevoegd en een online Veiling van items.

Ons doel is een rolstoel met elektrische ondersteuning voor Wenda. Het hogere doel is zelfstandigheid teruggeven, een stuk onafhankelijkheid, zodat zij weer de weg terug kan vinden in de maatschappij.

Ja! Wij zijn blij met iedereen die meedoet. Wat weerhoudt jou ervan om jouw werkgever te attenderen op ons project? Voor zelfstandigen en bedrijven kan het interessant zijn zich te verbinden aan dit maatschappelijk doel met oog voor het van welzijn van de medemens.

In principe kun je alles ruilen, zolang het nieuwe item maar waardevoller is dan het te ruilen item. Wel bekijken wij of het te ruilen item makkelijk weer door te ruilen is. Maar we zijn met alles blij! Het maakt ons niet uit of we na 5 keer of 100 keer ruilen ons doel bereiken.

Hoe kan ik doneren?

Doneren is mogelijk als je digitale betalingsmogelijkheden hebt, zoals internetbankieren of een creditcard bezit. Wij hebben ervoor gekozen om het platform Geef.nl met ANBI keurmerk hiervoor in te zetten. Daarmee is een transparante veilige betaling gewaarborgd. Als je geen online betalingen kunt doen, kun je iemand uit je omgeving vragen dat voor jou te doen in ruil voor jouw cash geld.

Hoe werkt de Ballon Veiling?

De veiling is een online veiling. Via de veiling-pagina worden items aangeboden die belangeloos zijn geschonken aan de Gele Ballon. Elk te veilen item heeft een zichtbare eigen looptijd en een minimum startprijs. Aan het einde van de looptijd, nadat het systeem de bieding automatisch heeft gesloten, wordt het item gegund aan de hoogste bieder. Het team neemt vervolgens contact op met die persoon om de verdere stappen te bespreken. Uiteindelijk vindt de betaling plaats middels de donatie-mogelijkheid. Dit doen we om alles transparant te houden.

Dit project is fun! Daarnaast wil Wenda volledige keuzevrijheid hebben van een gespecialiseerde leverancier én het meest geschikte hulpmiddel (tot in detail) dat dan tevens haar eigendom wordt. Maatwerk is daarbij cruciaal, rekening houdend met de toekomst. Ze krijgt hierbij volop begeleiding van onder andere haar revalidatieteam.
Aan het wmo-traject zitten enorm veel haken en ogen. Je krijgt te maken met de gemeente, een vaste leverancier, budgetten, contracten, categorieën, bureaucratie, andermans belangen, wachttijden, winstbejag, eigen bijdragen, afkeuringen, middelen uit depot, regeltjes en vooral ook: tijd. Heel veel tijd en frustratie. Dat is allesbehalve bemoedigend, maar niet onmogelijk. Bovendien is Wenda voornemens om te gaan samenwonen. Dat betekent vaak: alles weer inleveren bij de gemeente en het hele traject elders weer opnieuw beginnen. Kortom: de Gele Ballon staat symbool voor Waarom moeilijk doen als het samen kan.


Het staat eenieder vrij hier een mening over te hebben. De discussie gaan we echter hier niet aan, omdat dat hier niet relevant is. Wij kiezen ervoor om Wenda belangeloos te helpen. Het project geeft haar bovendien weer een drive, motivatie en een gevoel van nut. Het hogere doel is zelfstandigheid teruggeven, een stuk onafhankelijkheid, zodat zij in stapjes weer de weg terug kan vinden in de maatschappij.

In het geval van kleine artikelen of een dienst is dat natuurlijk gemakkelijk op te lossen. We gaan er vanuit dat wanneer jij heel graag een bepaald item wilt “hebben” (in ruil voor….) dat je ook de moeite wilt doen met ons de overdracht te regelen. Loop je nou helemaal vast in een praktische oplossing? Laat het ons per email weten, wij denken graag met je mee!

Jazeker, alles kan! Heb je een leuk idee? Neem dan contact op via contact@gele-ballon.nl , wij denken graag met je mee. Naast de ruil-actie vind je in het hoofdmenu de optie “Ik doneer liever” en de “Ballon Veiling”.