Blog #24 Motivatie

Motivatie. Waar haal je dat vandaan. Motivatie om uit je bed te komen en “de dag aan te gaan”. Het is een nieuwe wereld waar ik de afgelopen 9 maanden ongevraagd in terecht ben gekomen. Vóor die tijd was het doorsnee de wekker die mij uit m’n slaap motiveerde. Dan was het een werkdag zoals zovelen. Douchen, aankleden, ontbijten, hond uitlaten, Pluto naar ‘school’ brengen (ja egt waar) en een autorit naar een job waar je weer uitdagingen ging vinden, leuke projecten coördineren, jezelf nuttig maken, met de voeten in de klei, omgang met medewerkers, collega’s, leveranciers, klanten, gasten etc.

 

Nu sta ik ’s morgens op als ik uit mezelf wakker ben geworden. Ik zet geen wekker meer omdat ik vind dat ik elke minuut slaap nodig heb. Temeer ook omdat ik ’s nachts vaak moet opstaan omdat het dán juist weer niet lukt. Slaapstoornis noemt men dat. Zodra ik beneden ben voel ik al direct aan mijn lijf hoe de stand van zaken gaat zijn: level van vermoeidheid, aansturing van spieren, wel of geen helder zicht etc. Ik moet dan even de tijd nemen om echt wakker te worden in m’n hoofd. Meestal gaat er dan een dubbele boterham met hagelslag in en na een tijdje beklim ik de trap weer op handen en voeten richting douche. Liefst lekker warm douchen, dat doet m’n spieren goed. En als het hele “opstaan-ritueel” achter de rug is, moet ik daar alweer even van uitrusten. Dan ga ik bedenken wat ik eens zal gaan of kunnen doen die dag. Mede afhankelijk van het weer. De keuze is reuze: moet ik vandaag een paar kleine boodschapjes halen? Een blog schrijven? Is er een klein kort klusje te doen in huis? Moet ik nog iets nakijken op de computer? Heb ik nog een zorg-afspraak staan of voor te bereiden? Nou dat is wel zo ongeveer waar ik uit kan kiezen. 

Vaak vraagt Dirk ’s avonds aan de telefoon wat ik vandaag gedaan heb of hoe de dag was. Soms weet ik aan het eind van de dag gewoon niet meer hoe ik die heb gevuld. Als het tegen 17:00 uur ’s middags loopt dan is dat eigenlijk al einde dag voor mij. Dus tussen pakweg 10:00 en 16:00 uur ‘leef’ ik. En in die tijd rust ik ook veel. Of het is gewoon een waardeloze dag en dan is Netflix m’n vriend. En dat is een hele nieuwe wereld voor mij. Dus als je mij vraagt waar ik dan doordeweeks de motivatie vandaan haal, dan zijn jullie dat op dit moment. Iedereen die de Gele Ballon een warm hart toedraagt. De vele reacties en acties die eruit voortvloeien. Vanuit mijn wereldje hierbinnen, kijk ik via telefoon of laptop naar de wereld buiten waar jullie zijn. Ik kan daar maar moeilijk aan wennen omdat ik 47 jaar lang ook in die wereld daarbuiten was.  
De Gele Ballon is heel erg goed op weg. Wat als een ruil-actie begon is gaan groeien en heeft verrassende dingen gebracht. Dát is superleuk om te volgen, ik kan er wat ideeën in kwijt en het schrijven van blogs helpt me ook bij de zelfreflectie.

Inmiddels heeft het team een Veiling in het leven geroepen. Dat is ontstaan omdat er ruil-items werden aangeboden terwijl men het vorig aanbod afsloeg. Die items kunnen we nu ook aan jullie aanbieden. Daarnaast zijn er spontane aanbiedingen buiten de ruil-actie om. Zoals de superleuke wellness-voucher. De klapper is natuurlijk 3 overnachtingen bij het Safari Resort Beekse Bergen. Maar ook de tickets voor het optreden van Diggy Dex en Roxeanne Hazes in augustus zijn superleuke items. Pak deze unieke eenmalige kans zou ik zeggen. Voor jezelf, of om iemand cadeau te doen. Check regelmatig het aanbod!

Maar nu komt de belangrijkste vraag aan jullie daar in de buitenwereld. Ik heb jullie nodig om een groter bereik te krijgen met de Gele Ballon. Dus als je een Facebook-account hebt, of Instagram, Linkedin of Twitter, deel alsjeblieft de gele-ballon.nl en roep je vrienden, collega’s of familie op hetzelfde te doen. Of gewoon een email naar je contactpersonen. Abonneer je op de nieuwsbrief en je format is al klaar. Het zijn slechts een paar klikken, een paar seconden van je tijd en moeite. Met jullie exposure kan de Ballon verder stijgen.
Je helpt daarmee niet alleen de wens te vervullen zodat ik straks ook weer in de buitenwereld kom, maar je geeft mij daarmee ook de motivatie om elke dag weer uit bed te komen. Er wordt al genoeg gevochten en geklierd op deze wereld. Jij kan ‘m mooier maken. En dan ga ik intussen nadenken over een challenge. Een rondje zwemmen door Friesland of een Alpe beklimmen gaat niet lukken, maar er is vast iets wat ik als tegenprestatie of als doelstelling kan bedenken!
Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Dank je wel lief mens.
#durftevragen

XX

Wenda