Blog #22 Vakantie 2.0

De laatste keer dat Dirk en ik er even tussenuit waren was rond de kerstdagen 2018. Een paar daagjes Maastricht. Ik was toen fysiek en mentaal beter dan nu. Alhoewel ik toen ook al niet goed kon lopen, presteerde ik het toch maar mooi om hangend aan Dirks’ hand een stuk Kerstmarkt te doorkruisen. En dan tussendoor proberen ergens op uit te rusten. Op schoot van de Kerstman dan maar en zorgen dat je daar niet vanaf valt. Maar ook toen merkte ik al dat ik mijn energie goed moest verdelen. Inmiddels is het ondenkbaar dat ik ga winkelen, laat staan over een drukke markt ga struinen….

Nu de zomer weer nadert denk ik toch wel eens over vakantie na. In mijn geval: hoe dan? Wat dan? Ik ben er wel aan toe eigenlijk. Een nachtje weg zal nog wel lukken, maar bijvoorbeeld twee weken? Wat kunnen we dan aan activiteiten doen? Doorgaans gaan we graag naar een natuurrijk gebied. Twee jaar geleden zijn we in Zwitserland geweest (in het kader van doe eens gek met je budget), wat een geweldig mooie vakantie was dat. Maarja….. hoe vul je nu je vakantie in bij gebrek aan benen en energie en ook nog zodanig dat je tweebenige partner er ook lol aan heeft? Het is voor mij allemaal nieuw. Stiekem durf ik een beetje te dromen. Ik weet dat een rolstoel niet álle problemen oplost en ook dáarmee zal ik weer tegen uitdagingen aanlopen. Een rolstoel zoals we die voor ogen hebben, zorgt ervoor dat ik weer mobiel word en met Dirk mee kan of met anderen. En dat we dus ook op vakantiedagen er op uit kunnen. Wel “anders”, of rekening houdend met. Maar die rolstoel is er nog lang niet, alleen al de levertijd kan 12 weken duren vanaf het moment van bestelling. Dat betekent de hele zomer geen mobiliteit? Ik word er soms stapelgek en dwars van, van die afhankelijkheid en beperkingen.

Wenda