Blog #17 Villa

Deze hele actie heeft me iets doen realiseren namelijk dat er veel reacties gerelateerd zijn aan mijn grote kleine vriendje Pluto. Ook al heb ik afgelopen November ontroostbaar afscheid van hem genomen, hij leeft kennelijk nog voort in de harten van velen. Zoals bijvoorbeeld bij vrienden uit de Facebookgroep van Duitse Pinschers, die hun schouders onder deze actie zetten waarmee ze het donatiebedrag naar de eerste 1000 euro omhoogtrokken én eroverheen, zó lief en ontroerend. 

Ook hier zijn weer vriendschappen uit ontstaan. Ik kan haast niet wachten om straks mobiel te zijn en weer mee te kunnen met wandelingen. Dat wordt dus een setje mountainbike-wielen erbij haha.

En ook leeft het bij het team van het dierenpension Villa Hondegem. Ik viel van de bank van een genereuze donatie. Vanaf de leeftijd van een paar maanden, een dikke 9 jaar geleden, kwam Pluto bij het pension voor dagopvang, als ik naar het werk ging. Ik vond het niks om een hond lang alleen thuis te laten, al helemaal niet voor een Duitse Pinscher. Bij de Villa, destijds Elzenoord genaamd, vond hij zijn draai en was helemaal dol op eigenaren Ingeborg en John en hun team. Als ik er aan kwam rijden stond Pluto op de achterbank te jumpen van plezier. En niets was, en is nog steeds, te veel gevraagd. Pluto winterjas aan, jas uit, sok aan (had hij weer eens in glas getrapt met wandelen), medicijnen, apart voer, extra dekentje, van alles hebben we in die negen jaar meegemaakt. Het team toont altijd grote betrokkenheid bij alle logerende honden en katten en hun baasjes. En voor Pluto was het een tweede thuis. Als vaste bezoeker kreeg zijn foto op canvas ook nog een prominent plekje bij de entree van de nieuwe locatie.

Het was ook daar dat Pluto zijn ‘verloofde’ Bijtie ontmoette. Een zwarte Antilliaanse knoek Westpointer. Een mooie anekdote van Ingeborg, dat ze gerommel en geschuifel hoorde in de kennel, waarop ze voorzichtig ging kijken en zag dat Pluto met zijn neus zijn mand tegen die van Bijtie aanschoof om maar dicht bij haar te kunnen zijn. Niet veel later was de liefde ‘aan’ en lagen ze samen in éen mand. Soulmates forever. Door Bijtie kwam ik in contact met haar eigenaresse Antoinette, zij werd weer een vriendin van mij.
Zo zijn er talloze voorbeelden van relaties in mijn leven die via Pluto zijn ontstaan. We waren ook een hechte twee-eenheid. Eigenlijk nog steeds, want ik draag hem voor altijd mee in mijn hart.

Wenda